Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Örebro SK Ungdom

Följ

Örebro SK Ungdom

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Örebro SK Ungdom
Välj lag/grupp
Örebro SK Ungdom

Kontaktinformation

Namn Örebro SK Ungdom
E-post info@oskungdom.se
Orgnr 875001-6894
Öppettider Mån-tors 09.00-19.00 Fre 09.00-15.00

Om Örebro SK Ungdom

Klubben
Historia
Örebro Sportklubb Ungdomsklubb bildades den 25 maj 1988 som en följd av att den dåvarande huvudföreningen Örebro Sportklubb omorganiserades. I starten fanns tre idrotter inom ÖSK Ungdom - Bandy, Fotboll och Handboll. Innebandyn kom till 1992. Fram till och med 1999 hade ÖSK Ungdom sitt kansli i en av Idrottshusets källarlokaler. År 2000 flyttade ÖSK Ungdom sitt kansli till sitt egna klubbhus intill Ekängs IP. Klubbhuset innehåller kansli, konferensrum, omklädningsrum samt sovloft.

ÖSK Ungdom ska vara en klubb för alla, oberoende av sociala och ekonomiska förhållanden. Vi ska vara ett föredöme när det gäller integration och inkludering och har som mål att bli Sveriges mest framgångsrika förening, både ur ett idrottsligt perspektiv och när det gäller mångfald, jämställdhet och samhällsnytta. För att lyckas med det behöver vi vara engagerade och empatiska.

Under mottot ”Ungdomarna i centrum” bedriver klubben verksamhet för barn och ungdomar till och med junioråldern. Klubben är idag Örebro läns största barn- och ungdomsförening, men ca 2300 aktiva fördelade över fem idrotter – bandy, fotboll, handboll, innebandy och e-sport. Upptagningsområdet är i första hand söder och öster i Örebro, men inom en del av idrotterna hela länet.

Vid sidan av den grenspecifika verksamheten bedrivs sedan starten även en riktad verksamhet för barn mellan fyra och sex år kallad barnidrott. Denna verksamhet består av två delar, Bollkul respektive Skridskokul, och engagerar årligen ca 400 barn och ett 80-tal ledare.

Vision
”Att vara en modern idrottsförening som präglas av glädje, öppenhet och ett ökat välbefinnande hos barnen, ungdomarna och de vuxna”.

Målsättningar
Att ge en god idrottsutbildning, innehållsmässigt och pedagogiskt anpassad till alla deltagares individuella behov, förutsättningar och förmåga.

Erbjuda samtliga medlemmar en god idrottsutbildning, personlig utveckling och en meningsfylld fritid genom att:
• Alla spelare skall få en individanpassad idrottsutbildning präglad av glädje och kvalité, skapar engagemang och som möjliggör fortsatt spel på olika nivåer senare i livet
• Bidra till motorisk utveckling genom variationsrik fysisk träning och till psykisk utveckling genom att få hantera såväl med- som motgång
• Att bidra till att skapa ansvarskännande individer och grupper, som är stolta över att representera ÖSK Ungdom, som bryr sig om varandra, om människor i sin omgivning, som uppträder hänsynsfullt och som visar respekt för regler och normer

Föreningsorganisation
ÖSK Ungdom är en ideell förening och beslutande organ är årsmötet, extra årsmöte, höstmöte och styrelsen. På föreningens årsmöte tas beslut om hur klubben ska bedriva sin verksamhet genom val av styrelse och andra funktionärer. Förslag tas upp till olika uppdrag under dessa möten, som är de formella beslutsinstanserna.
Självklart tar både styrelsen och kanslipersonalen emot Dina synpunkter, idéer och förslag närsomhelst. Du framför dem - vid ledarträffar, på föräldramöten eller över en fika i klubbhuset medan de stora besluten tas på föreningens års- och halvårsmöte.

Klubbfakta
Föreningens organisationsnummer: 875001-6894
Föreningens idnr hos Riksidrottsförbundet: 25645
Föreningens revisorer: KPMG
Besök/leverans/post/fakturaadress:
Örebro SK Ungdom
Landbotorpsallén 58
702 26 ÖREBRO